מרכיבים
1 בצל, קצוץ דק
3 כפות שמן קנולה
1 פלפל אדום, קצוץ לקוביות
כף שמן זית
3 ביצים
מלח ופלפל שחור
2 פרוסות גבינה צהובה או חופן פירורי מוצרלה
פרמז׳ן לגילוף
אופן ההכנה
- בסיר קטן או מחבת שמים את השמן ומקרמלים בסבלנות את הבצל הקצוץ על אש קטנה. זה יכול לקחת 20-30 דקות, וחשוב לערבב לעתים קרובות. אם רואים שמתחיל להישרף מוסיפים טיפה מים. מניחים בצד.
- מדליקים את התנור על גריל עליון, לחום של 200 מעלות.
- במחבת נפרדת שאפשר להכניס לתנור, מחממים שמן זית, ומקפיצים את הפלפל האדום על אש גבוהה, 4-5 דקות עד שמקבל צבע יפה.
- טורפים 2 ביצים ומוסיפים פנימה את הפלפלים המוקפצים. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מוסיפים עוד טיפה שמן למחבת שבה טוגנו הפלפלים, ויוצקים חצי מבלילת הביצים והפלפלים. מטגנים על אש בינונית.
- מניחים את פרוסות הגבינה הצהובה או פירורי המוצרלה על השכבה התחתונה של הפריטטה, מוסיפים גם את הבצלים המקורמלים ומפזרים אותם בעדינות מסביב.
- מכסים בשארית תערובת הביצים והפלפלים ומטגנים עוד כ-2 דקות, עד שהפריטטה מתייצבת.
- מורידים מהאש, מגלפים פרמז׳ן בנדיבות ומסיימים בדקה-שתיים מתחת לגריל העליון.
עוד מתכונים לבראנץ׳ כיפי:
פנקייק בננה בריא משני מרכיבים בלבד
מאפינס זוקיני בריא ומשגע
קרפ צרפתי מגולגל עם גבינה צהובה מותכת