מרכיבים
כרובית בינונית
1 ביצה
3/4 כוס פירורי לחם
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור
1 כפית אבקת שום
1 כפית כמון
200 גרם צ׳דר או גבינה צהובה אחרת, חתוכה לקוביות (כ-15 קוביות)
לציפוי
1 כוס קמח
2 ביצים טרופות
1 כוס פירורי לחם
שמן לטיגון
אופן ההכנה
- מאדים את הכרובית על גבי שושנת אידוי, או בסיר עם מעט מים בתחתית, במשך כ-10-15 דקות, עד התרככות.
- מועכים את הכרובית המאודה בקערה למרקם של פירה גס.
- מוסיפים ביצה, פירורי לחם ואת התבלינים, ומערבבים היטב. מניחים במקרר לחצי שעה להתייצב, כך שיהיה נוח לעבוד עם התערובת.
- בידיים לחות יוצרים דיסקית מהתערובת על כף היד. מניחים קוביית צ׳דר וסוגרים כך שייווצר כדור ולוחצים מעט כך שיקבל צורה פחוסה.
- מגלגלים כל כדור בקמח, טובלים בביצים הטרופות ומעבירים לצלחת פירורי הלחם.
- במחבת גדולה מחממים שמן לטיגון בעומק 2 ס״מ. מטגנים את כדורי הכרובית משני הצדדים עד להזהבה.
- מגישים לילדים עם קטשופ, ולמבוגרים עם חרדל חריף ומלפפון חמוץ.
עוד קציצות צמחוניות שוות:
קציצות צמחוניות כתומות של קינואה וגזר
קציצות צמחוניות ורעננות של קינואה ואפונה
קציצות תירס טרי וקינואה