מרכיבים
1 כוס שיבולת שועל
1/4 כוס סוכר חום
2 כפות חלב
20 גרם חמאה
1/2 כוס שוקולד צ׳יפס
קורט מלח
לציפוי וקישוט
8 קסמי עץ עבים / מקלות ארטיק
150 גרם שוקולד מריר
איזה קישוטים שאוהבים: סוכריות צבעוניות, קוקוס, שומשום, שברי בוטנים או פיסטוק, פצפוצי אורז וכו׳.
אופן ההכנה
- טוחנים במעבד מזון או בלנדר מוט את שיבולת השועל, עד שהיא מגיעה למרקם דק של קמח.
- מערבבים בקערה את שיבולת השועל הטחונה, סוכר, חלב, חמאה, שוקולד צ׳יפס ומלח, עד שנוצר מרקם אחיד ומפתה של בצק עוגיות.
- מחלקים את הבצק ל-8 ומגלגלים כל חלק לצורת כדור.
- ממיסים במיקרוגל או בקערת בן-מארי את השוקולד המריר. טובלים קצה של מקל בשוקולד, ומחדירים אותו בעדינות לכדורי הבצק. מעבירים את כדורי הבצק עם המקלות לפריזר ל-20 דקות.
- טובלים את הכדורים הקפואים בתוך קערית השוקולד. נותנים לו כמה שניות להתייצב ואז טובלים בקערית עם התוספת/ות שבחרתם. שומרים במקרר עד ההגשה.
עוד מתכונים שיעיפו לילדים את המוח:
מקפא שמנת, חלב מרוכז וביסקוויטים מגן עדן
עוגיות שוקולד צ׳יפס מושחתות עם מלח גס
כדורי שוקולד מריר עם פצפוצי אורז