את המתכון הזה פגשתי לראשונה בספר ״מטבח יווני״ של צביקי עשת, שמספר שלמד אותו ביוון. אצלנו מעדיפים לוותר על הווניל, ולהגיש כמקפא, במקום ״עוגה״ מהמקרר.
מרכיבים
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
פחית חלב מרוכז
חבילת פתי בר
אופן ההכנה
- מקציפים את השמנת במיקסר עד שנוצרת קצפת יציבה.
- מוסיפים את החלב המרוכז, וממשיכים להקציף דקה נוספת.
- שוברים את הביסקוויטים לחתיכות גסות, ומקפלים פנימה לתוך הקצפת והחלב המרוכז.
- יוצקים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה, ומעבירים לפריזר להקפאה.
- אם אוכלים את זה ישר מהתבנית בכפית, כמו אצלנו, מוציאים מהפריזר כמה דקות לפני שמגישים. אם רוצים להגיש אלגנטי, חותכים לפרוסות ומגישים בצלחת כשהמעדן עדיין קפוא.
עוד קינוחים מופלאים:
עוגיות שוקולד צ׳יפס מושחתות עם מלח גס
עוגת הדבש האגדית של סבתא נורית
קינוח טרופי-איטלקי מושלם: פנקוטה מנגו מרעננת
אשמח לכל המתכונים האפשריים
זאת בהחלט התוכנית אורנה 🙂 את במקום הנכון
יש לך רעיון איך אפשר להפוך לפרווה?
היי ורד. אפשר לנסות עם שמנת ריצ׳, אבל אני לא ניסיתי.