סלט תפוחי אדמה הוא מתכון חובה לכל ארוחת חג אצלנו במשפחה (גם בראש השנה, גם בשבועות וגם בפסח). אנחנו בדרך כלל אוכלי את הגרסה הבסיסית המשודרגת (פרטים בהמשך) אבל כשרוצים לפרגן לגיסתי בת המוצא הרוסי, עושים לו טוויסט לסלט אוליבייה.
אז מתחילים בסלט תפוחי אדמה בסיסי, הנה המצרכים:
- 8 תפוחי אדמה גדולים
- 8-10 ביצים קשות
- קופסת מלפפונים חמוצים במלח
- כף חרדל
- חצי כוס- כוס מיונז
- מלח ופלפל
- מיץ לימון
לשדרוג:
טוויסט לסלט אוליבייה (סלט תפוחי אדמה רוסי):
- אנצ׳ובי או חזה עוף קצוץ
- קוביות גמבה
- מעט שמיר
- אקסטרה מיונז!
אופן ההכנה:
- בסיר מים גדול מניחים את תפוחי האדמה הקלופים כשהם חצויים לאורך, עם מעט מלח ומביאים לרתיחה. נועצים מזלג מדי פעם וכשהמזלג ננעץ בקלות גם במרכזם מכבים את האש ומוציאים את תפוחי האדמה למסננת.
- מזליפים מעט מיץ לימון בכדי שלא ישחירו ונותנים להם להצטנן כשעתיים
- בינתיים, מגררים את הביצים לקערה גדולה (מאד גדולה) בפומפיה גסה וחותכים את המלפפונים החמוצים לקוביות.
- כשתפוחי האדמה מתקררים – קוצצים אותם לקוביות בעובי 1-2 סנטימטר ומוסיפים לקערה
- מוסיפים את כל שאר הרכיבים לקערה ומתחילים לערבב.
אני חושבת שהכי מוצלח לערבב בידיים משום כמות הרכיבים הגדולה. אני שמה כפפת גומי ופשוט מערבבת כמה דקות לעיסה גסה אך אחידה.
טועמים, מכסים בנילון נצמד ומניחים במקרר ל-4 שעות לפחות.
זה תמיד הסלט שנגמר הכי מהר בכל ארוחה! (הוא ארוחה בפני עצמו.. בעיקר השדרוג לסלט אוליבייה:)
#תגיות