מרכיבים
500 גרם קמח
2 כפיות שמרים יבשים
1/3 כוס מים
מעט שמן זית
כפית מלח
100 גרם חמאה
3 כפות שמן זית
3 כוסות בצל קצוץ
2 כפות שאלוט קצוץ
1 כוס יין לבן יבש
1 קילו פטריות יער ושמפיניון
1 עלי רוזמרין קצוצים
שלוש כוסות גבינת פונטינה/מוצרלה מגורדת
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה קמח, שמרים יבשים וסוכר. מוסיפים שמן, מלח ושליש כוס מים. לשים עד שמתאחד, יוצרים כדור ועוטפים את הקערה במגבת. מניחים בצד להתפחה של חצי שעה-שעה.
- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- ממיסים שלוש כפות חמאה עם שתי כפות שמן על אש קטנה. טגנו את הבצלים בסבלנות עד קבלת צבע זהוב.
- במחבת אחרת ערבבו 4 כפות חמאה עם כפית שמן זית באש קטנה. הוסיפו את הפטריות, השום והשאלוט וטגנו ארבע דקות.
- לאחר מכן הוסיפו את העגבניות והיין וערבבו כ-10 דקות. הוסיפו את עלי הרוזמרין ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
- שמים את הבצק המותפח על נייר אפייה, ומרדדים לצורת עיגול. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מעל הבצק שמים את הגבינה, הפטריות והבצל.
- אופים כ-5 דקות במדף הנמוך ביותר, עד שהגבינה מותכת והבצק מזהיב.
עוד פיצות משגעות:
פיצה מהירה עם בצק פטנט בלי התפחה
פיצה פיתה שמעיפה ילדים לחלל
פיצה טורטיה
פיצה פיתה על הגז