מרכיבים
1.5 כוסות קמח
כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית סודה לשתייה
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
1/4 כוס אבקת סוכר
ביצה אחת + שני חלמונים
200 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ גס
מלח גס מאיכות טובה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה מאחדים את הסוכר, אבקת האפייה, סודה לשתייה ומלח.
- מערבבים בקערת המיקסר על מהירות בינונית את החמאה ושלושת סוגי הסוכר, עד שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה.
- מוסיפים את הביצה והחלמונים, וממשיכים לערבב כ-4 דקות נוספות.
- מורידים את המהירות ומוסיפים את המרכיבים היבשים בזהירות. ממשיכים רק עד שהתערובות מתאחדות. מוסיפים לתערובת המאוחדת את השוקולד הקצוץ ומערבבים ידנית.
- בעזרת 2 כפיות יוצרים כדורים מבלילת העוגיות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מקפידים על רווח של 2 ס״מ בין העוגיות. בוזקים מלח גס מעל העוגיות.
- אופים כ-10 דקות, ובחצי הדרך הופכים את המגש כדי שהאפייה תהיה שווה. העוגיות יוצאות רכות מהתנור, ויתקשו כשהן יתקררו.
- מצננים מעט על גבי נייר התבנית, ולאחר כמה דקות מעבירים לרשת לצינון סופי והתייצבות. בתיאבון.
עוד מתכונים מושחתים:
פנקייק אוורירי עם מייפל ובייקון
כדורי שוקולד אוריאו על מקל
קינוח טרופי-איטלקי מושלם: פנקוטה מנגו מרעננת