אני אוהבת את המתכון הקלאסי של מרתה סטיוארט לקרפים כי אין בו חוכמות של הפרדה ואיחוד בין רטובים ויבשים. פשוט זורקים הכל לבלנדר (או אפילו יותר טוב, בלנדר מוט) ויש לכם בלילה.
אני הורדתי ביצה אחת מהמתכון המקורי (אצלה זה 4 ביצים על כוס קמח!), כדי שיהיה קצת יותר קריספי.
מרכיבים
1 כוס קמח
3 ביצים
1.5 כוסות חלב
3 כפות חמאה מומסת / שמן ניטרלי
כף סוכר
קורט מלח
אופן ההכנה
- זורקים את כל המרכיבים לבלנדר, ומערבבים עד שמגיעים לבלילה אחידה ודלילה למדי (אפשר כאמור גם להשתמש בבלנדר מוט, כמו שאני עושה).
- מניחים את הבלילה בצד לרבע שעה כדי להתאחד. אל תוותרו על ההשהייה הזאת.
- מחממים מחבת טפלון (אם יש מחבת פנקייקים שטוחה זה הכי טוב) ומשמנים במעט חמאה. מנגבים בעדינות.
- בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה כמות לא גדולה (תוך כדי תנועה תלמדו כמה לשים בדיוק) במרכז המחבת. אני משתמשת במצקת כדי להרחיב את הקרפים בתנועות מעגליות עדינות מהמרכז החוצה, אבל זאת מיומנות נרכשת. אפשר גם לנענע את המחבת וכך לגרום לבלילה להתפשט לצדדים.
- בזמן שהקרפ מזהיב בצידו התחתון אפשר לשים עליו מה שרוצים: נוטלה, בננות, חלב מרוכז, תותים, קרם פרש ועוד – ממש כמו בדוכנים. אם רוצים לשים את התוספות או המילוי מאוחר יותר ועושים ערמת קרפים, אפשר להפוך את הקרפ ולהזהיב אותו גם מהצד השני.
עוד מתכונים מפנקים ב-10 דקות:
גלידה עם שמן זית ומלח ים
שייק מחייה נפשות של מלון, תפוח ויוגורט
כדורי שוקולד מריר עם פצפוצי אורז
קינוח בקלי קלות: בננות מקורמלות
#תגיות
זה היה אחד המתכונים הגרועים שהכנתי! לא ממליץ בכלל. הקרפים היו מלאי גושים לא משנה כמה ערבבתי, הם נדבקו למחבת וכשניסיתי להוציא הם התפוררו ונהיו עיסה